2022

Mandagsmøde

4. april 2022

4. april 2022 kl. 14.00

Harmonikaklubben underholder

Sidste møde inden sommerferien skal være med musik og sang. Derfor har vi fået Præstø Harmonikaklub til at komme og spille og synge for os og med os.

Desværre har vi ikke så megen plads i Kirkehuset, at alle harmonikaklubbens spillere kan være med, men lederen af orkesteret har lovet, at der nok skal komme så mange, at alle vil kunne høre musikken.

Mandagsmøde

21. marts 2022

21. marts 2022 kl. 14.00

Kan bedstemor gå i cowboystøvler?

Må bedstemor stråle i rødt? Interesserer hun sig for sex? Kan man skifte karriere, når man er 65? Overtager vemoden, når man runder 70? Hvem er man, når man ikke arbejder mere? Er det i orden ikke at passe børnebørn, fordi man skal spille golf? Er det forsvarligt at blive far som 60 årig, og hvordan kommer man videre efter tabet af to ægtefæller?

Dette er nogle af overskrifterne på eftermiddagens foredrag ”Kan bedstemor gå i cowboystøvler?” og det er journalist og tidligere chefredaktør på magasinerne ”Psykologi” og ”Femina” Camilla Lindemann, som vil holde foredrag denne eftermiddag.

Mandagsmøde

7. marts 2022

7. marts 2022 kl. 14.00

Livet som feltpræst

Foruden at være præst i Udby-Ørslev pastorat er Jesper Blomgren også feltpræst. ”Hvis ca. 80% af den danske befolkning er medlem af folkekirken, så gør det samme sig gældende for de danske soldater”.

De har også brug for kirkelig betjening, hvilket er udgangspunktet for Jesper Blomgrens foredrag. Han betjener den Kongelige Livgardes soldater og har været udsendt til Afghanistan og Irak. Denne eftermiddag vil vi høre om livet som feltpræst både i Danmark og i missionsområderne.

Mandagsmøde

21. februar 2022

21. februar 2022 kl. 14.00

Grever og baroner

Fra traktørstedet Højeruplund får vi besøg af traktør Karl Peter Andersen, som vil holde sit foredrag ”grever og baroner”.

Han rummer mange gode historier om butlerens liv bag de lukkede døre. Han har været hushovmester på Gavnø slot, privatchauffør for generalkonsul og kammerherre Fritz H. Schur, hushovmester for kammerdame Irene Lensgrevinde Wedell fra Frijsenborg og butler for en Pandora-milliardær. Desuden har han serviceret og mødt mennesker i andre lande bl.a. den japanske kejser og mange af Europas kongelige.

Mandagsmøde

7. februar 2022

7. februar 2022 kl. 14.00

Fra gadebetjent til et liv i PET

”Fra gadebetjent til et liv i PET”, er titlen på eftermiddagens foredrag af pensioneret kriminalassistent Christian Medom. Vi skal bl.a. høre fortællinger om livet i en efterretningstjeneste, der var præget af den kolde krig og international terrorisme med konstante trusler. Vi bliver for en stund inviteret ind i den hemmelige verden med spændende oplevelser, livets forunderlige forhold, fortalt med lune og et glimt i øjet.