Arkiv 2018

Julehygge

26. november 2018

Eftermiddagens program var julehygge.

Det var Rosengårdens Husorkester under ledelse af Eli Frandsen der sørgede for underholdningen.

De spillede og sang for os, men vi sang også nogle fælles julesange.

Oplevelser som busrejseleder i Europa i 60’erne

12. november 2018

Knud Bjørn, der har været busrejseleder bl.a. for Tjæreborg og kørt i det meste af Europa også det gamle Østeuropa, kom denne eftermiddag og fortalte.

Han talte om køreplanen, der skal holdes, trods dødsfald i bussen.
En chauffør, der ikke vil køre, hvis passagererne synger.
Også andre oplevelser med et bredt udsnit af Skandinaviens befolkning som gæster, fortalte han om.

Grønland

29. oktober 2018

Erik Demant kom og fortalte om Grønland.
Han rejste til Grønland i 1975 og boede der i 14 år.
Han har familie i Grønland og har siden besøgt Grønland adskillige gange.
Et land med store udfordringer og en historie ud over det sædvanlige. Et land som mange har holdninger til, mange myter og fordomme.
Erik Demant vil fortalte personlige erindringer om livet i det smukke land og viste billeder.

40 år på arbejdsmarkedet

15. oktober 2018

Denne eftermiddag kom Pia Dahl og fortalte om sit liv. Om sine rejser med Radiopigekoret og med sit blokfløjteorkester. Hun fortalte også om sine uddannelser afvekslende med spil og sang – også fællessang. I dag er Pia foruden foredragsholder også organist ved Fanefjord Kirke.

Historien om Kaptajn Jespersen

1. oktober 2018

"Historien om kaptajn Jespersen” fortalt af hans barnebarn Margrethe Neergaard. Kaptajn Jesper-sen var en af gymnastikkens pionerer og blev et ikon, der stadig huskes 50 år efter hans død. I 1920 formulerede han mottoet ”den der ranker sig – slanker sig”. Han var et humoristisk og meget fornøjeligt menneske. Dette vil vi høre om denne eftermiddag.

Historiedamen Mariane Josefsen

17. september 2018

Marianne Josefsen vil denne eftermiddag fortælle en eller to historier af Selma Lagerlöf og slutte med en mere munter historie om pigen Irma, der kommer fra Jylland til København.

Om Historiefortæller Mariane Josefsen:

Jeg bearbejder gamle eventyr og fortællinger som omhandler livet, det vi frygter, det vi griner af og det vi drømmer om. Desuden fletter jeg indtryk og oplevelser fra mit liv ind i mine egne forunderlige historier.

Siden 1999 har jeg fortalt historier og lavet fortællekurser for voksne, unge og børn. Jeg fortæller i hele landet og har besøgt biblioteker, børnehaver, skoler, 10. klasses centre, ungdomsskoler, højskoler, kulturhuse, kirker, uddannelsesinstitutioner samt fortællefestivaler og diverse fortællesteder.

Fra bondekone til borgmester

3. september 2018

"Fra bondekone til borgmester” var denne eftermiddags foredrag med Else Møller fra Kerteminde. Hun fortalte om et arbejdsomt liv fra barndommen på en gård på Vestfyn, tiden på husholdningsskoler, byrådsarbejde, 4 år som borgmester og mange aktive år i lokalpolitik. I over 50 år har hun desuden undervist mænd i madlavning.