Arkiv 2024

29. april 2024

Sang- og klaverunderholdning

Birgit Lyngholm og Ellen Tang har dannet duo siden 2003, og deres venskab går helt tilbage til ungdommen i midtjylland.
Birgit synger og Ellen spiller klaver. De har sammen optrådt med et meget bredt og alsidigt repertoire i mange af landets kirker, OK klubber og hos Ældresagen.
De vil denne mandag underholde os med bl.a. sange af Kai Normann Andersen og uddrag fra Sound of Music og Annie Get Your Gun.

8. april 2024

Fortælling om det gamle Nyhavn

Kim Greiner fortæller historier fra Nyhavn om Nyhavns knejper. Om enken, der blev levende begravet. Om den unge Petri Worm, der endte på skafottet på Amager Fælled. Og hvem var Jordano, der døde i det mærkelige år, da et pund sukker kostede 42 skilling. Og så var der værtshuse, hvor kvinder ikke havde adgang, men, hvis måtten alligevel blev betrådt af kvinder, skulle den desinficeres med brændevin.
Disse drabelige historier og andet, kan vi høre om denne mandag.

18. marts 2024

Jeg er, som jeg er – Det eneste han ville var at danse

Ja, det er Thomas Evers Poulsen, der denne dag fortæller om sit ”danseliv”, som han startede på Horbelev Kro på Falster i starten af 1980’erne.
Det var dog ikke altid en dans på roser for den ellers altid smilende Thomas.
Det var bl.a.: en svær start på livet, opvækst som moppeoffer, flytte hjemmefra som 17-årig, springe ud som homoseksuel og gå personlig konkurs.
Thomas har dog valgt at være glad og positiv. Og som han selv siger: ”Jeg er, som jeg er”.

5. marts 2024

Ih, hvor er det kommunalt

I 1936 sang revysangeren og skuespilleren Valdemar Schiøler Linck visen ”om kommunen” i Føniksrevyen på Frederiksberg.
Denne mandag står hans oldebarn, Søren Schiøler Linck, og tager os med på en tidsrejse omhandlende hans oldefars karriere fra start til slut, og et tilbageblik til de gamle revyscener i bl.a. København.
Foredraget er en blanding af fortælling og anekdoter samt masser af billeder og musiknumre.

19. februar 2024

Tæt på de kongelige

Flemming Nielsen har flere gange talt med H.K.H. Dronning Margrethe. Flemming har været sammen med prins Henrik og parrets børn og andre royale, og, ikke mindst, han har interviewet prins Joachim på Sønderborg Kaserne.
Flemming er født i Åbenrå, uddannet journalist på Vestkysten og har været på DR i Åbenrå samt en del andre nyhedsmedier i det jyske.

5. februar 2024

Ansigt til ansigt

Om kendte og ukendte ansigter i 50 år – fra Jens Otto Krag til Mærsk Mc-Kinney Møller og Bill Gates.
Søren Wesseltoft vil tage os med på en rejse igennem 50 år og vise omkring 80 fotografier med hver deres historie. Bag fotografierne og historierne er der mennesker fra alle samfundslag.