Mandagsmøder

14. september 2020

Bag fængslets mure. Krimiforfatter Tom Thomasen kommer i eftermiddag og holder foredraget Bag fængslets mure. Han har været ansat som fængselsbetjent i 37 år ved de Københavnske fængsler. Det vil blive en beskrivelse af det daglige liv i fængslet, udvikling i fængselssystemet, fangernes oplevelser m.m. fortalt i hans meget sjove - men også alvorlige - fortælling. Hans mange historier munder ofte ud i et smil eller latter fra salen, da han har en smittende humoristisk facon at fortælle på.

Efter mødet forhåndstilmelding til udlandsturen.

5. oktober 2020

I eftermiddag kommer godsejer August Hage fra Oremandsgård.

Da August Hage var teenager, skulle han bare så langt væk som muligt fra sine rødder – og nu er han her, så tæt på dem, som han kan komme.

Som 23 årig besluttede han sig til at overtage Oremandsgård efter sin far. Desværre gik der kun to år, da hans far pludselig døde, og han måtte tage hjem for at overtage gården.

I dag skal vi bl.a. høre om land- og skovbrug, festarrangementer, destilleri, koncerter m.m.

19. oktober 2020

Kurt kom forbi. TV journalisten Kurt Leth fra TV SYD OG TV 2 ØSTJYLLAND kommer forbi Præstø i eftermiddag. Han er kendt - nok mest i Jylland - for sine programmer ”Kurt kom forbi” eller ”Kaffe med Kurt”, hvor han besøgte almindelige mennesker med en ualmindelig historie. I dag vil han fortælle om de skæve typer, originalerne, fantasterne og skæbnerne, som han har mødt. Det skal nok blive en sjov og spændende eftermiddag,  men også en eftermiddag med megen alvor.

2. november 2020

Hvor heldig har man lov til at være”.

En dejlig positiv titel på eftermiddagens fortælling af Annie Weng.

Som 14 årig kom Annie Weng ud at tjene og skulle lære husholdning. Dette foregik på flere forskellige herregårde. Hun fik i en ung alder et stort ansvar for tilberedning af fine middage på godserne. Senere forpagtede hun og hendes mand Bredagergård på Jungshoved, hvor der som bondekone var nok at se til med børn og job.

Annie sluttede sit lange arbejdsliv på Tokai, nu Bosei, som oldfrue.

16. november 2020

Foruden at være præst i Udby-Ørslev pastorat er Jesper Blomgren også feltpræst.
”Hvis ca. 80% af den danske befolkning er medlem af folkekirken, så gør det samme sig gældende for de danske soldater”. De har også brug for kirkelig betjening, hvilket er udgangspunktet for Jesper Blomgrens foredrag. Han betjener den Kongelige Livgardes soldater og har været udsendt til Afghanistan og Irak. Denne eftermiddag vil han fortælle om livet som feltpræst både i Danmark og i missionsområderne.

Efter mødet tilmelding og betaling til årsmøde/fødselsdagsfest

30. november 2020

Vores julemøde bliver en eftermiddag med sang og musik leveret af Den Glade Musiker – Finn Koust.  Det bliver et bredt repertoire af sange, hvoraf vi vil kende de fleste. Bl.a. skal vi synge noget af Kim Larsen, Bamse og John Mogensens mange sange, og selvfølgelig også nogle af julens sange.

Som vi plejer slutter eftermiddagen med lotteri.

Efter mødet tilmelding og betaling til årsmøde/fødselsdagsfest.