Mandagsmøder

5. september

Livet som journalist

I eftermiddag får vi besøg af journalist, forfatter, politisk redaktør m.m. Elisabet Svane, som vil fortælle om sit liv som journalist og årene i Bruxelles. Elisabet Svane er født og opvokset i Tatol i Allerslev. Efter journalisthøjskolen i 1990 har hun haft adskillige jobs ved forskellige aviser og forlag. I 2018 og tre år frem var hun Politikens Europa-korrespondent i Bruxelles. Nu er Elisabet politisk analytiker på Politiken med base på Christiansborg. Ofte ses hun også på TV3news i programmet Besservisserne.

19. september

Morten og Peters TV-ven fortæller

 ”Morten og Peters tv-ven fortæller”

Det er journalist og tv-producer Nick Horup, som gæster os denne eftermiddag. Hvem husker ikke udsendelserne om de to psykisk udviklingshæmmede drenge, som var tossede med fodbold. Nick Horup vil fortælle om tilblivelsen af udsendelserne og om sit venskab med drengene. Foredraget vil blive ledsaget af billeder og filmklip, som i nogle tilfælde kan give et godt grin, men også noget at tænke over.

3. oktober

Malaysia—mit andet hjem

”Malaysia – mit andet hjem”

Antropolog, rejseleder og foredragsholder Pia Lund Poulsen kommer og fortæller om Malaysia, og om hvordan hendes liv pludselig ændrede sig.

På en studierejse til Asien kom hun ud for et større eventyr, end hun havde ventet, da hun blev gift med en malaj, kort efter at han havde friet til hende. Brylluppet fandt sted i byen Malacca. Herefter skulle hun lære en ny familie, sproget og kulturen at kende.

 

31. oktober

Præstø Krønike—folk og fæ omkring havnen

”Præstø Krønike – folk og fæ omkring havnen gennem 200 år”

Dette er titlen på Eva Damsgårds bog, som udkom i efteråret 2021, og det er netop også Præstø, som Eva Damsgård vil fortælle om. Gennem de sidste 200 år er mange kendte – nogle kun i Præstø – født og opvokset i Præstø. Alt det vil vi høre om i eftermiddag. Eva Damsgård er uddannet journalist, og har fra 1991-1997 været redaktør på Præstø Avis.

 

14. november

Tværs over USA på cykel

Peter Møller vil i eftermiddag fortælle om en cykeltur på tværs af USA. Foredragsholderen er tidligere cancerpatient og ville på denne måde vise, at en fantastisk cykeltur godt kan gennemføres alligevel. Han vil fortælle om og vise billeder fra cykelturen, krydret med historier og anekdoter, ikke kun fra turen men fra hele USA. Turen blev gennemført, mens der var valgkamp mellem Hillary Clinton og Donald Trump, hvilket gav nogle spændende udfordringer.

 

28. november

Julemøde

Julemødet er ren underholdning, når sangerinden Lise Nees igen kommer og synger for os. Hun har lovet at synge en masse julesange, så vi kommer i rigtig god julestemning, inden vi slutter eftermiddagen med lotteri og ønsker hinanden en god jul.