Mandagsmøder

3. september

Fra bondekone til Borgmester

"Fra bondekone til borgmester” er denne eftermiddags foredrag med Else Møller fra Kerteminde. Kom og hør om et arbejdsomt liv fra barndommen på en gård på Vestfyn, tiden på husholdningsskoler, byrådsarbejde, 4 år som borgmester og mange aktive år i lokalpolitik. I over 50 år har hun desuden undervist mænd i madlavning.

Efter mødet forhåndstilmelding til udlandsrejsen.

17. september

Historiedamen Mariane Josefsen (NB! Ændring)

Marianne Josefsen vil denne eftermiddag fortælle en eller to historier af Selma Lagerlöf og slutte med en mere munter historie om pigen Irma, der kommer fra Jylland til København.

Om Historiefortæller Mariane Josefsen:

Jeg bearbejder gamle eventyr og fortællinger som omhandler livet, det vi frygter, det vi griner af og det vi drømmer om. Desuden fletter jeg indtryk og oplevelser fra mit liv ind i mine egne forunderlige historier.

Siden 1999 har jeg fortalt historier og lavet fortællekurser for voksne, unge og børn. Jeg fortæller i hele landet og har besøgt biblioteker, børnehaver, skoler, 10 klasses centre, ungdomsskoler, højskoler, kulturhuse, kirker, uddannelsesinstitutioner samt fortællefestivaler og diverse fortællesteder.

1. oktober

Historien om Kaptajn Jespersen

"Historien om kaptajn Jespersen” fortalt af hans barnebarn Margrethe Neergaard. Kaptajn Jesper-sen var en af gymnastikkens pionerer og blev et ikon, der stadig huskes 50 år efter hans død. I 1920 formulerede han mottoet ”den der ranker sig – slanker sig”. Han var et humoristisk og meget fornøjeligt menneske. Dette vil vi høre om denne eftermiddag.

15. oktober

40 år på arbejdsmarkedet

Denne eftermiddag kommer Pia Dahl og fortæller om sit liv. Om sine rejser med Radiopigekoret og med sit blokfløjteorkester. Hun vil også fortælle om sine uddannelser afvekslende med spil og sang – også fællessang. I dag er Pia foruden foredragsholder også organist ved Fanefjord Kirke.

29. oktober

Grønland

Erik Demant kommer og fortæller om Grønland. Han rejste til Grønland i 1975 og boede der i 14 år. Han har familie i Grønland og har siden besøgt Grønland adskillige gange. Et land med store udfordringer og en historie ud over det sædvanlige. Et land som mange har holdninger til, mange myter og fordomme. Erik Demant vil fortælle personlige erindringer om livet i det smukke land samt vise billeder.

12. november

Oplevelser som busrejseleder i Europa i 60’erne

I eftermiddag kommer Knud Bjørn, der har været busrejseleder bl.a. for Tjæreborg og kørt i det meste af Europa også det gamle Østeuropa. Han vil fortælle om køreplanen, der skal holdes, trods dødsfald i bussen. En chauffør, der ikke vil køre, hvis passagererne synger. Også andre oplevelser med et bredt udsnit af Skandinaviens befolkning som gæster, vil han fortælle om.
Efter mødet tilmelding og betaling til fødselsdagsfest og årsmødet.

26. november

Julehygge

Eftermiddagens program er julehygge. Det vil Rosengårdens Husorkester under ledelse af Eli Frandsen sørge for. De vil spille og synge for os, men vi skal også synge nogle fælles julesange.

Efter mødet tilmelding og betaling til fødselsdagsfest og årsmødet.